تهمينه دانيالي ادامه داد: سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي کشورمان متأسفانه امروز به صورت عمده از ايران خارج ميشود و در کشورهاي ديگر فرآوري شده و به فروش ميرسد.
وي با اشاره به اينکه فرآوري سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي عرصهاي است که بايد بر روي آن سرمايه گذاري شود، اظهار داشت: انتظار ميرود با سرمايه گذاري صحيح در بلند مدت اشتغالزايي که هدف اصلي ما است، ايجاد شود.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي تصريح کرد: سرمايه گذاري در بخش فرآوري سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي چندان هزينه بردار نيست ضمن اينکه فضايي که هنرمند براي اين کار احتياج دارد زياد نيست.
دانيالي اضافه کرد: در کشورهايي چون هندوستان 6 ميليون نفر از طريق فعاليت در عرصه سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي ارتزاق ميکنند و اين در حالي است که اين ميزان در کشوري چون تايلند 3 ميليون نفر است.
وي با بيان اينکه بخش اعظم جمعيت فعال در عرصه صنايعدستي را جوانان تشکيل ميدهند، گفت: طبق برآوردهاي انجام شده 87 درصد هنرمندان صنايعدستي متولدين سال 1362 به بعد هستند.
اين استاد دانشگاه در ادامه اظهار داشت: اشتغال در بخش صنايعدستي به ويژه سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي به عنوان مشاغل خانگي قابل بررسي هستند چرا که در کشوري چون تايلند که به عنوان يک رقيب شناخته ميشود اين فعاليتها به صورت خانگي انجام ميشود.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي افزود: مسافرت سالانه 6 ميليون زائر به مشهد و 3 ميليون نفر به قم ميتواند تأثير شگرفي در بازار سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي ما داشته باشد.
دانيالي تأکيد کرد: صنعت گوهر شناسي از قديميترين و کهنترين هنر- صنعتهاي کشورمان است، که به عنوان يک گروه هدف بايد تحت پوشش قرار گيرد.
اين مقام مسئول با تأکيد بر اينکه اشتغالزايي هدف دولت است به همين منظور تمام کارگاههاي سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي بايد تحت پوشش قرار ميگيرد، افزود: سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي عرصهاي است که بانوان به خوبي ميتوانند در آن فعاليت کنند.
111/
انتهای پیام/